Нема иднина без минато

Даглас Мареј објаснува зошто е важно да се учи и цени историјата, колку и таа да не е совршена. Клучно е да се запамети дека сите ние денес стоиме на рамениците на жени и мажи од минатото. Нашата сегашност е неразделна од нашето минато. Видеото е превземено од PragerU

Најдобрите непријатели: Бакли против Видал (2015)

Најдобрите непријатели: Бакли против Видал (2015) е американски документарен филм во режија на Роберт Гордон и Морган Невил во 2015 година за телевизиските дебати меѓу интелектуалците Гор Видал и Вилијам Ф. Бакли јуниор за време на претседателските избори во САД во 1968 година. „Најдобрите од непријатели“ навлегува во заплетканите биографии Read more…